به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد ایرانی» سفیر ایران در کویت گفت که روابط ایران و کویت تاریخی است و شرایط کنونی نیز تقریبا برای تقویت و توسعه این روابط مهیاست.
ایرانی در مصاحبه با روزنامه کویتی«الرأی» که نخستین مصاحبه وی از زمان آغاز مأموریت خود به عنوان سفیر ایران در کویت (دسامبر ۲۰۱۸) است، به کشورهای منطقه توصیه کرد که از رهبری حکیمانه کویت در تعامل با تحولات منطقه پیروی کنند.
پاسخهای مثبتی درباره پیمان«عدم تعرض» دریافت کردهایم
وی در خصوص طرح ایران برای امضای پیمان «عدم تعرض» با کشورهای منطقه گفت که «پاسخهای مثبتی» از برخی کشورها دریافت کردهایم.
وی افزود که این پیشنهاد «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران تنها مختص کویت نیست بلکه همه کشورهای منطقه را شامل میشود و ما پاسخهای مثبتی از برخی کشورها دریافت کردیم و منتظر پاسخ دیگر کشورها هستیم و باید بگویم که این طرح یکی از طرحهای مهم در سطح بینالمللی است و اصل و اساسی برای حل بسیاری از اختلافات و مشکلات موجود در منطقه خواهد بود.
ایرانی تصریح کرد که ایران از هر گونه همکاری با کشورهای اسلامی استقبال میکند و تقویت روابط بین کشور و عراق را خیر و مصلحتی برای همه ملتهای منطقه میداند.
ابتدا بازگشت آمریکا به برجام بعد مذاکره
ایرانی در پاسخ به این سوال که آیا اروپا میتواند بین ایران و آمریکا میانجیگری کند؟ گفت: ما از همان ابتدا اعلام کردیم که آمریکاییها ابتدا باید به برجام بازگشته و از تصمیم خود منصرف شده و تحریمهای تحمیلی بر ایران را لغو کنند و پس از آن اجرای مذاکرات دیگر ممکن خواهد بود و ما این موضوع را با اروپا مطرح کردیم اما توان اروپا برای متقاعد کردن آمریکا محدود است، ما بارها با نمایندگان آنها دیدار و درباره دو موضوع صحبت کردیم؛ یکی در مورد توان اروپا برای متقاعد کردن آمریکا به استمرار برجام و صرفنظر کردن از تحریمها و دوم نحوه تعامل اروپایی با این پدیده غیرقانونی یعینی خروج آمریکا از برجام اما دیدیم که توانایی آنها برای متقاعد کردن آمریکا محدود است.
اقدامات ایران به معنای خروج از برجام نیست
سفیر ایران در کویت تأکید کرد که کاهش تعهدات برجامی ایران امری بود که ایران در شرایط فعلی مجبور به آن شد و این اقدامات نیز در ماده ۲۶ و ۳۶ برجام ذکر شده و در واقع خروج از برجام نیست و جمهوری اسلامی ایران برای حفظ منافع ملتها و برقراری امنیت و ثبات تلاش میکند و لذا ترجیح داد تعهدات خود را بر اساس ماده ۲۶ و ۳۶ برجام، کاهش دهد و اقدامات ایران قانونی است.
بسیاری از کشورهای جهان مخالف تحریمهای ایران هستند
ایرانی با اشاره به اینکه این نخستین بار نیست که ایران در معرض تحریم قرار میگیرد، افزود که ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و در دوره هشت سال تهاجم عراق، در معرض انواع تحریمها قرار گرفت و ملت ایران به این اقدامات عادت کرده اما این بار تا حدودی دشوارتر است و آمریکا و هیچ طرف دیگری نمیتواند به طور کامل ما را تحریم کند و این حق ما و ملت ایران است که از هر فرصتی برای دور زدن این تحریمها استفاده کند همچنانکه بسیاری از کشورهای جهان از جمله روسیه، چین، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه دوست همانند ترکیه و عراق و کشورهای آسیای میانه با این تحریمها مخالف هستند.
وی افزود که در زمینه صادرات نفت نیز آمریکاییها نمیتوانند درباره سطح صادرات نفت ما تصمیمگیری کنند و با وجود شرایط دشوار اقتصادی اما دولت ایران موفق شد کنترل امور را به دست گرفته و ریال ایران به ثبات برسد.
ایران آماده گفتوگو با عربستان است
سفیر ایران در کویت همچنین گفت که اعزام حجاج ایرانی همچنان ادامه دارد و حدود ۸۵ هزار نفر از حجاج به سرزمین وحی اعزام شده و بقیه نیز در حال اعزام هستند و این موضوع به روابط سیاسی دو کشور مرتبط است و ما از همان ابتدا اصرار داشته و بر ضرورت حلوفصل مشکلات نه فقط با عربستان بلکه با بقیه کشورها از طریق گفتوگو تأکید کردهایم.
وی افزود: «ما همچنان به گفتوگو اعتقاد داریم و همه تلاش ما این است که گفتوگو حتی از طریق میانجی انجام شود و هر زمان که عربستان آماده گفتوگو باشد ایران نیز آماده است».
منبع: فارس